7 квітня 2024 р. у всьому світі відзначається Всесвітній день здоров’я. Ця щорічна подія привертає увагу до певної теми здоров’я.

Тема Всесвітнього дня здоров’я у 2024 році: «Моє здоров’я — моє право». За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ця тема має на меті сприяти праву кожного, будь-де, мати доступ до медичних послуг, освіти та інформації. Він також зосереджується на сприянні доступу до питної води, чистого повітря, якісного харчування, якісного житла, гідних умов праці та навколишнього середовища та свободи від дискримінації для всіх верств суспільства.

Для України зазначена тема відгукується максимально, адже в умовах війни мільйони українців вимушено опинилися в скрутному становищі, не маючи доступу до медичних послуг, якісних продуктів харчування та питної води, а також не маючи можливості на задовільні побутові умови, повноцінний сон тощо.

Звертаємо увагу, що ваше психічне здоров’я є основою вашого загального благополуччя. Дуже важливо щодня керувати своїм емоційним здоров’ям і оцінювати його. Крім того, не соромтеся звертатися за допомогою до експерта, коли це необхідно.
Забезпечення здорового циклу сну важливіше, ніж ви думаєте. У теперішніх обставинах важко підтримувати здоровий цикл сну. Однак для підтримання кращого самопочуття та збереження здоров’я, використовуйте доступні методи, які допоможуть вам краще спати.
Ми завжди закликаємо бути уважними до здоров’я власного та ваших близьких. Як відомо, краще попередити, ніж лікувати. Регулярні огляди допоможуть запобігти та вчасно діагностувати захворювання. Регулярні огляди можуть допомогти вам і вашій родині запобігти багатьом захворюванням.